Begär offert

Industrigolv till sporthallar

”En del golv som man hittar i sport- och idrottslokaler kan man mycket väl jämföra med industrigolv. Här tänker vi på de sportgolv som är byggda för stora påfrestningar, till exempel på gym. I de vanligaste gymen i dag, hittar man flera maskiner som används dagligdags och av en stor mängd människor. Här återfinns många och stora vikter som ramlar, eller fälls av dem som använder dem.”

Det har hänt i vissa gym att man inte räknat med de belastningar som golven behöver klara av för att inte gå sönder. Fitness24seven råkade ut för detta i Stockholm under 2018, där de var tvungen att renovera golvet kontinuerligt.

Golv lämpade för idrott måste vara tåliga

Golvet i ett gym utsätts för långvariga påfrestningar av flera människor dagligen. Därför behövs ett extra hållbart och tåligt golv för att undvika dyra renoveringar som ofta leder till stängning av lokalerna under tiden renoveringen äger rum.

”Man vill helt enkelt ha golv som inte går sönder, som är problemfria och som inte ger upphov till oro. Bland det mest hållbara är betonggolv, men som sådant lämpar det sig inte för sportande medlemmar på ett gym.”

Golvet måste kunna ta emot upprepade stötar och tunga vikter, vid exempelvis gym där tunga vikter kan falla ned på golvet. För att golvet ska tåla all påfrestning från ett gym behövs betong som grund och en yta som görs av metylmetakrylat. Detta gör ytan stötdämpande och tålig eftersom plasten binds ihop med gummi.

Fläckfritt sportgolv

”Dessa betonggolv med en mix av både plast och gummi med metylmetakrylat ger en yta som är lätt att hålla ren, den är halksäker och kräver inte underhåll. Det gör golven idealiska just för alla slags idrottshallar, träningslokaler och gym.”

Dessa golv bygger man med hög tryckfasthet, detta krävs för att göra golvet riktigt hållbart. För att tillverka sportgolvet lägger man lager efter lager med ”primer”, ”bodycoat”, ”sealer” och till sist en ”topcoat”.

Sportgolv och industrigolv

Vi tillverkar golven i hög kvalitet med alla krav som behövs för att golvet ska hålla i minst 3-7 år. Detta görs alltid utan fogar, med en yta som förhindrar halka och permanenta smutsfläckar. För att undvika delaminering finns även metoder där man smälter samman den nya och gamla beläggningen.

Golvytor som börjar nötas ner

Upptäcker man att rengöringen av golvet blir allt tuffare och fläckarna börjar fastna, illa lukt kommer upp från golvet eller att golvet börjar bli utnött, så kan man lägga på en ny golvbeläggning. Golvet blir som nytt igen och ser bra ut.