Begär offert

Fogfria golv

Fogfria golv av akryl med lång hållbarhet

Vår vision är att ge världen fogfria och tåliga golv med lång hållbarhet. Det är därför vi alltid designar och producerar våra golvprodukter med det i åtanke.

Till skillnad från annan golvteknik, så använder vi oss av en speciellt framtagen kemisk och teknisk design. Denna gör att vårt fogfria golv håller sig kompakt och bevarar styrkan i flera årtionden.

Vi har genom åren lagt fogfria golv i många olika miljöer, stryktåliga och hållbara som passar för de flesta branscher: handel, industri, kök, kommersiella byggnader och idrottsarenor med mer. Med över 40 års erfarenhet av golvläggning är vi det trygga valet för våra kunder, vi kan alltid leda dem genom processen när de behöver fogfria golv som ska hålla i flera år.

Flytande massa

Fördelarna med fogfria golv är stora, dels appliceringen med flytande golvmassa som bildar en homogen och skarvfri yta som dessutom skapar en mycket stark polymer. Dessa egenskaper gör att massagolvet är hygieniskt, lätt att rengöra och är väldigt resistent mot kemisk och fysisk påverkan. Golvet är självutlämnande vilket gör att ojämna underlag inte är något hinder för att få ett jämnt och fint golv.

Det går både snabbt och smidigt att lägga ett fogfritt golv, redan efter några dagar kan golvet börja användas.

Varför korrekt förbehandling är så viktig

Genomför man en korrekt förbehandling så kan fogfria golv läggas på de allra flesta underlag. Oavsett om ytorna är nya eller gamla så funkar det fogfria massagolvet att appliceras på metaller, asfalt och betong. Med olika kemiska komponenter kan beläggningen anpassas till skiftande miljöer med olika behov av funktion och estetik. Golvet kan utformas för att tåla mycket slag eller klara höga punktbelastningar. Det fogfria golvet kan läggas med stor flexibilitet, extra bra halkskydd eller tålighet mot syror och andra kemikalier. En annan fördel är de elavledande egenskaperna med fogfria golv.

Hur vi lägger fogfria golv

Med vår mångåriga erfarenhet och kunskap av golvläggning och den maskinpark som behövs, kan vi alltid skapa en säker och trygg arbetsmiljö. När vi lägger fogfria golv börjar vi med förarbete, primning och utläggning av golvmassan.

Vid förarbetet tittar vi efter eventuella skador i underlaget och reparerar dessa, man blästrar eller diamantslipar underlaget. En viktig procedur i tunga industrimiljöer för att golvmassan ska få bra fäste och tålighet. Nästa steg är att förbättra vidhäftningen med primning, därefter påbörjar vi appliceringen av golvmassan.

I vanliga fall kan golvet användas redan dagen efter, men vissa ytor som vid syrabeständiga golv, kan härdningen ta längre tid. Det är för att den kemiska beständigheten måste få tid att nå maximal nivå.

Golv med stora valmöjligheter

Vi kan lägga fogfria golv i flertalet färger, mönster och tjocklekar. Några av de fördelar som alltid medföljer:

  • De är halkskyddade, står emot kemikalier, UV- strålar och vatten.
  • De är hygieniska, dammfria och lätta att städa.
  • Du får fullständig teknisk support från våra erfarna golvexperter.

Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att välja rätt golv för din verksamhet!